Trelleborgs kommun, Bildningsförvaltningen, Förskola, Ajgeldingerska

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats.
Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet.
Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Ajgeldingerska förskola ligger centralt i Trelleborg med närhet till underbar park, idrottsanläggningar och med gångavstånd till bibliotek och torg. På förskolan är vi ca. 68 barn som är uppdelade på 2 plan, 4 avdelningar och ett kök som lagar all vår mat. Två avdelningar för de yngre barnen och två för de äldre.

På förskolan arbetar vi för att vara förebilder, medupptäckande och medagerande pedagoger. Detta sker över hela dagen, i alla situationer, med alla barn både inom- och utomhus. Vi sätter alltid barnet i centrum.  Det är viktigt för oss att alla barn ska känna sig trygga med alla pedagoger. Vi arbetar medvetet med att stärka barnens självkänsla genom att lyfta fram och visa på barnens positiva sidor för det enskilda barnet och i grupp. Vi har arbetat fram gemensamma mål och en gemensam pedagogisk planering för hela förskolan.

Utevistelsen är ett viktigt inslag i verksamheten som utvecklar och utmanar barnets färdigheter. Vi arbetar med Grön flagg, vilket är en certifiering från Håll Sverige rent. Ett ekologiskt förhållningssätt och en positiv framtidstro ska prägla förskolans verksamhet. Förskolan är med i ett 3 års långt Ifous (Innovation, forskning och utveckling i Skola och Förskola) projekt. Vi har även utbildade sagopedagoger som använder sagan som en del av barnens lärande. TAKK används för att förstärka språket för våra barn och både pedagoger och barn använder tecken som stöd.

Vår kollega går i pension och vi söker dig som vill vara med och utveckla samt utvecklas med vår fantastiska förskola. Du möts av starka arbetslag där processbaserat arbetssätt ger grunden för vårt kollegiala lärande. Vi erbjuder dig en god arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter, kompetensutveckling och friskvårdserbjudande. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som förskollärare på Ajgeldingerska förskolan har du det övergripande ansvaret för barnens välbefinnande och för att ge de bästa förutsättningar som behövs för att lära och utvecklas. Du kommer tillsammans med övriga pedagoger planera, reflektera, genomföra och utvärdera verksamheten utifrån förskolans styrdokument. Vi betonar helheten i barnens utveckling och ser därför föräldrasamarbetet som en viktig del i vårt arbete. Att skapa utmaningar i lärandet och att dokumentera lärprocesserna tillsammans med barnen tillhör vardagen.

Klicka på länken för att se vår film om förskoleverksamheten i Trelleborg kommun.

https://www.youtube.com/watch?v=EKsRmh6IGNs

Kvalifikationer

Vi söker dig med förskollärarexamen och förskollärarlegitimation som har ett positivt förhållningsätt och bemötande och är en förebild för barnen vi möter i förskolan. Du har god kunskap om det pedagogiska uppdraget och gärna erfarenhet av yrket. Som person är du utvecklingsinriktad, nytänkande och har en god kommunikativ förmåga. Du ser helheter och trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på flexibilitet, handlingskraft och social kompetens.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av TRAS och TAKK. Stor vikt kommer läggas på god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning, 100%

Tillträde

Augusti 2018 eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Majvi Wijk, Förskolechef, 0410-733 022  

Katarina Jönsson, Lärarförbundet, 0410-73 34 12
Ronnie Johansson, Lärarnas Riksförbund 0410-73 34 14

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag

2018-05-23 via vårt rekryteringssystem, ej via e-post eller brev. Blir du kallad till intervju vill vi att du tar med ett utdrag ur belastningsregistret.

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2018/160
Kontakt
  • Majvi Wijk, Förskolechef, 0410-733 022
Facklig företrädare
  • Representant nås via Trelleborgs kommuns kundtjänst, 0410-73 30 00
Publicerat 2018-05-08
Sista ansökningsdag 2018-05-23

Wróć do ofert pracy