Trelleborgs kommun, Kommunledningsförvaltningen

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats.
Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet.
Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Vi söker en kommunjurist till kommunkansliet. Kommunkansliet är kommunfullmäktiges, kommunstyrelsens och valnämndens sekretariat. Kansliets huvuduppgift är att stödja kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och kommundirektören i arbetet med att styra och leda kommunen. Det innebär att kansliet ansvarar för politisk service och beredning av ärenden. Juridisk rådgivning, utredningsarbete, arkivfrågor och kommunövergripande administration ingår också i kansliets ansvar.  

Arbetsuppgifter

I rollen som kommunjurist är ditt uppdrag att som juridiskt sakkunnig bistå kommunledning, nämnder och förvaltningar med juridisk rådgivning. Befattningen innebär att handlägga och föredra ärenden samt agera som kommunens ombud vid eventuella rättsliga tvister. Viss utbildning av anställda och förtroendevalda inom kommunjuridiska frågor kan komma att ingå inom ramen för tjänsten. En viktig del i arbetet är att bevaka rättsutvecklingen och ta de initiativ som behövs för att kommunen ska vara uppdaterad på gällande lagstiftning.

Kvalifikationer

Du har juristexamen och erfarenhet av självständigt kvalificerat juridiskt arbete i politiskt styrd organisation. Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper i offentlighets- och sekretesslagstiftning samt kommunal- och förvaltningsrätt. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift. Du är trygg i din profession och har förmåga att strukturera och prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du trivs med att arbeta inom flera juridiska områden och sätter dig snabbt in i olika juridiska frågeställningar av skiftande karaktär utan att ge avkall på professionalitet och noggrannhet. Du är en god kommunikatör och har förmåga att anpassa ditt budskap efter mottagaren. 

Arbetstid/varaktighet

Heltid/tillsvidareanställning. Viss kvällstjänstgöring kan förekomma.

Tillträde

Snarast efter överenskommelse.

Kontakt

Stabschef Charlotte Rosenlund Sjövall 0708-81 71 11

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag

2017-12-17 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2017/481
Kontakt
  • Charlotte Rosenlund Sjövall, 0708-81 71 11
Publicerat 2017-11-21
Sista ansökningsdag 2017-12-17

Tilbake til ledige stillinger