Socialförvaltningen, IFO, Familjehem & familjerätt

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats.
Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet.
Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Socialförvaltningen i Trelleborg består av Individ- och familjeomsorg, Äldreomsorg samt LSS-verksamhet. Individ- och familjeomsorgen innefattar sex enheter; mottagnings- och utredningsenhet 0-20 år, råd och stödenhet, familjehems- och familjerättsenhet, beroende- och vuxenenhet, enhet för socialpsykiatri samt enhet för myndighetsutövning LSS och äldreomsorg.

På familjehems- och familjerättsenheten arbetar 3 familjerättssekreterare, 4 familjehemssekreterare, 4 vårdansvariga socialsekreterare, 1 förste socialsekreterare samt en enhetschef.

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats med engagerade och kompetenta arbetskamrater. Vi arbetar för att tillsammans förbättra och utveckla vårt arbete för att tillmötesgå de behov som de barn och familjer vi möter har. Extern handledning tillhandahålls samt närvarande arbetsledning i det dagliga arbetet.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av samarbetssamtal, vårdnads-, boende-, och umgängesutredningar på uppdrag av tingsrätten, faderskapsutredningar, medgivandeutredningar för adoption mm.

Kvalifikationer

Arbetet kräver att du har socionomexamen, erfarenhet av familjerättslig handläggning och av att hålla i samarbetssamtal. Du ska ha körkort.

Du är ansvarstagande, målinriktad och har en god förmåga att självständigt planera och genomföra arbetet under givna tidsramar. Du är flexibel och har lätt att anpassa dig till nya situationer i arbetet. Du måste ha ett stort engagemang och kunna bemöta människor med respekt och integritet. En förutsättning är att du har goda teoretiska kunskaper om olika metoder och teorier inom socialt arbete och olika lagstiftningar. Du måste ha mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift.

Arbetstid/varaktighet

Heltid/tillsvidare

Tillträde

2018-02-01 eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Therese Törnkvist, enhetschef 0410-73 34 70
Fackliga representanter nås via kommunens växel, 0410-73 30 00

Sista ansökningsdag

2017-12-17 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2017/473
Kontakt
  • Therese Törnkvist, 0708-81 74 70
Facklig företrädare
  • Representant nås via Trelleborgs kommuns kundtjänst, 0410-73 30 00
Publicerat 2017-11-16
Sista ansökningsdag 2017-12-17

Tilbake til ledige stillinger