Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats.
Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet.
Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Bildningsförvaltningen i Trelleborgs kommun ansvarar för all utbildningsverksamhet från förskola till vuxenutbildning. Vi arbetar utifrån visionen ”9000 stolta barn, elever och studerande i Trelleborg”. Vårt fokus är att skapa ansvarstagande medborgare, som tror på sin förmåga, kan samspela med andra, har drömmar, mål och fortsatt lust till ett livslångt lärande!

Modeshögs och Dalajärs förskola lägger stor vikt på trygghet och goda relationer där ett nära samarbete med föräldrarna om barnets utveckling och lärande ligger som en grund för verksamheten. Det ska vara roligt att lära sig. Förskolorna har fantastiska möjligheter för utevistelse som skapar nyfikenhet, uppmuntrar barnen till äventyr och upptäckter. De två enheterna har tillsammans tolv avdelningar och barnperspektivet är alltid i fokus. Förskolorna är certifierade och arbetar med kontinuerliga mål inom Grön flagg.

Modeshögs förskola ligger i ett naturområde med närhet till skog, hav och strand i östra Trelleborg. Personalen inspireras av den pedagogiska filosofin från Reggio Emilia. Förskolan deltar i ett forsknings och utvecklingsprogram som syftar till att utveckla kunskap, förhållningssätt och arbetsmetoder inom alla områden i förskolans läroplan.

Dalajärs förskola är vackert belägen vid fritidsområdet Dalabadet i utkanten av östra Trelleborg, med gångavstånd till strand, naturreservat och fiskehamn. På förskolan finns även en kommunikationsavdelning för barn med primär språkstörning.

Nu söker vi två förskollärare på 75 %, en till Modeshög förskola och en till Dalajärs förskola.

Läs mer om förskolorna på: www.trelleborg.se/sv/barn-och-utbildning/forskola-och-pedagogisk-omsorg

Arbetsuppgifter

Din uppgift som förskollärare/barnskötare har du det övergripande ansvaret att ta tillvara barnens nyfikenhet och finnas med i det gemensamma arbetet som stöd och förebild. Du synliggör barnens utveckling och lärande genom pedagogisk dokumentation i Unikum. Att dokumentera, reflektera, planera och genomföra det pedagogiska arbetet sker såväl med barnen som enskilt och tillsammans med arbetslaget. Vi har en väl genomarbetad struktur för kollegialt lärande och mötesplatser som hjälper oss att utveckla verksamheten utifrån våra styrdokument och barngruppernas behov. Vi betonar helheten i barnens utveckling och ser därför föräldrasamarbetet som en betydelsefull del i vårt arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad förskollärare eller utbildad barnskötare med många års erfarenhet av barnskötaryrket. Som person är du utvecklingsinriktad och har en god kommunikativ förmåga. Du ser helheter och trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Du är en kreativ medarbetare som kan erbjuda barnen goda lärandemiljöer och har ett gott bemötande. Du är lyhörd, tydlig, tillmötesgående och skapar goda relationer till barn, kollegor och föräldrar. Din kreativitet smittar av sig på andra och skapar ett engagemang. Du bidrar med idéer och nya tankesätt för att driva verksamheten framåt. Du ser möjligheter! Stor vikt kommer läggas på god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Klicka på länken för att se vår film om förskoleverksamheten i Trelleborg kommun.

https://www.youtube.com/watch?v=EKsRmh6IGNs

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning, 75%

Tillträde

Efter överenskommelse.

Kontaktperson

Anna-Märta Jarleklint, Förskolechef, 0410-73 33 74

Katarina Jönsson, Lärarförbundet, 0410-73 34 12
Ronnie Johansson, Lärarnas Riksförbund, 0410 - 73 34 14
Annette Rönnemyr, Kommunal, 0729-76 50 43

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag

2018-01-07. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan. Vi arbetar med löpande urval och därför är det viktigt att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad Deltid 75%
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2017/469
Kontakt
  • Anna-Märta Jarleklint, 0410-73 33 74
Facklig företrädare
  • Representant nås via Trelleborgs kommuns kundtjänst, 0410-73 30 00
Publicerat 2017-12-11
Sista ansökningsdag 2018-01-07

Tilbake til ledige stillinger