Trelleborgs kommun, Bildningsförvaltningen, Förskola, Solrosen

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats.
Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet.
Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Bildningsförvaltningen i Trelleborgs kommun ansvarar för all utbildningsverksamhet från förskola till vuxenutbildning. Vi arbetar utifrån visionen ”9000 stolta barn, elever och studerande i Trelleborg”. Vårt fokus är att skapa ansvarstagande medborgare, som tror på sin förmåga, kan samspela med andra, har drömmar, mål och fortsatt lust till ett livslångt lärande!

Under februari 2018 kommer Solrosens förskola att utöka med fyra avdelningar. Nu söker vi en Plastansvarig förskollärare, tjänsten är kombinationstjänst vilket innebär delvis arbete i barngrupp. 

Solrosens förskola ligger i centrala Trelleborg med promenadavstånd till flera parker, grönområden, bibliotek, museum och centrum. På förskolan finns en pedagogisk inne miljö som inbjuder till lek, fantasi, utmaningar och lärande för barnen samt en liten "park" för utelek.

Vårt arbetssätt bygger på trygghet och goda relationer, där ett nära samarbete med föräldrarna om barnets utveckling och lärande ligger som en grund för verksamheten. Vi lägger stor vikt vid leken som är en betydande del av barnets utveckling. Förskolan arbetar även med fokus på barnets språk och matematiska kunskaper. Alla barn har en individuell utvecklingsplan där varje barn följs upp.

Vi är ett glatt gäng som har nära till skratt och hjälper varandra när det behövs. Vi erbjuder dig en god arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter och kompetensutveckling, samt ersättning för friskvård.

Arbetsuppgifter

Då det är uppstart av nya avdelningar innebär arbetet introduktion av nya kollegor och implementering av den gemensamma visionen din roll innebär ett operativt ansvar för den löpande verksamheten och arbetsmiljön. I samverkan med förskolechefen och en plats i ledningsgruppen planerar, leder och utvecklar ni tillsammans den pedagogiska verksamheten med fokus på uppföljning och resultat. Du rapporterar till Förskolechefen som är din närmsta chef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har fokus i arbetet och ser möjligheter och vågar tänka nytt, vill och kan anta utmaningen att driva, leda och utveckla arbetet på förskolan tillsammans med förskolechefen. Som Platsansvarig förskollärare är du både strategisk och pedagogisk, arbetar med delaktighet men är också tydlig och kan fatta beslut. Då verksamheten är under uppstart ser vi att du är strukturerad och har en organisationsförmåga. Du är lyhörd, har förmåga att se till varje barns individuella behov och förutsättningar samt har förmågan att entusiasmera och engagera barn. 

Du kan arbeta självständigt samtidigt som ett gott samarbete med ledning, kollegor, medarbetare och vårdnadshavare är en förutsättning. Vi vill även att du har administrativ kompetens och erfarenhet av olika administrativa system och digitala verktyg. Vidare värdesätter vi om du har humor och värme, är tydlig i styrning och beslutsfattande, har initiativförmåga, är strukturerad och flexibel - och vågar delegera.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och erfarenhet av ledarskap, meriterande inom förskolan. Meriterande är legitimerad förskollärare. Ser du det som en spännande utmaning att vara delaktig i uppbyggnaden av Solrosens förskola, så är du den vi letar efter.

 Se filmen om förskoleverksamheten i Trelleborgs kommun

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning, 100%

Tillträde

1 februari 2018

Kontaktperson

Mona Lindahl Förskolechef 0708-817 192

Ronnie Johansson, Lärarnas Riksförbund 0410-73 34 14
Katarina , Lärarförbundet 0410-73 34 12

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag

Vi arbetar med löpande urval och därför är det viktigt att du skickar in din ansökan så snart som möjligt dock senast den 24 november 2017. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan. 

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2017/448
Kontakt
  • Mona Lindahl, 0708-81 71 92
Facklig företrädare
  • Ronnie Johansson, Lärarnas Riksförbund, 0410-73 34 14
  • Katarina Jönsson, Lärarförbundet, 0708- 81 74 62
Publicerat 2017-10-25
Sista ansökningsdag 2017-11-25

Tilbake til ledige stillinger