Trelleborgs kommun, Bildningsförvaltningen, Förskola, Solrosen

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats.
Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet.
Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Under februari 2018 kommer Solrosens förskola att utöka med fyra avdelningar därför behöver vi nu flertal förskollärare och barnskötare. 

Se filmen om Trelleborgs förskoleverksamhet

Solrosens förskola ligger i centrala Trelleborg med promenadavstånd till flera parker, grönområden, bibliotek, museum och centrum. På förskolan finns en pedagogisk inne miljö som inbjuder till lek, fantasi, utmaningar och lärande för barnen samt en liten "park" för utelek.

Vårt arbetssätt bygger på trygghet och goda relationer, där ett nära samarbete med föräldrarna om barnets utveckling och lärande ligger som en grund för verksamheten. Vi lägger stor vikt vid leken som är en betydande del av barnets utveckling. Förskolan arbetar även med fokus på barnets språk och matematiska kunskaper. Alla barn har en individuell utvecklingsplan där varje barn följs upp.

Vi är ett glatt gäng som har nära till skratt och hjälper varandra när det behövs. Vi erbjuder dig en god arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter och
kompetensutveckling, samt ersättning för friskvård.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare/barnskötare har du det övergripande ansvaret för barnens välbefinnande och deras rätt att få de förutsättningar som behövs för att lära och utvecklas. Tillsammans med övriga pedagoger planerar, genomför och utvärderar ni verksamheten utifrån förskolans styrdokument. Du kommer arbeta med pedagogisk dokumentation genom UNIKUM ur ett reflekterande och lärande syfte. Vi betonar helheten i barnets utveckling och ser därför föräldrasamarbetet som en betydelsefull del i vårt arbete. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad Förskollärare eller examen som barnskötare, meriterande med några års erfarenhet. Som person är du utvecklingsinriktad och har en god kommunikativ förmåga. Du är ansvarstagande och har alltid barnperspektivet i fokus. Du trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på flexibilitet, handlingskraftig och social kompetens. Du är lyhörd, tydlig, tillmötesgående och skapar goda relationer till barn, kollegor och föräldrar. Du bidrar med idéer och nya tankesätt för att driva verksamheten framåt.

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning, 75-100%

Tillträde

1 februari och 12 februari 2018

Kontaktperson

Förskolechef Mona Lindahl 0708-81 71 92

Katarina Jönsson, Lärarförbundet 0410-73 34 12
Annette Rönnemyr, Kommunal, 0729-76 50 43
Ronnie Johansson, Lärarnas Riksförbund 0410-73 34 14

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs Kommun noggrant tagit ställning
till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt
kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag

Vi tillämpar löpande urval så vi ser gärna att du skickar din ansökan snarast, dock senast den 24 november 2017 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Blir du kallad till intervju ber vi dig att ta med ett utdrag ur belastningsregistret.

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 12
Sysselsättningsgrad 75-100%
Ort Trelleborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2017/447
Kontakt
  • Mona Lindahl, Förskolechef, 0708-817192
Facklig företrädare
  • Katarina Jönsson, Lärarförbundet, 0410-73 34 12
  • Ronnie Johansson, Lärarnas Riksförbund, 0410-73 34 14
Publicerat 2017-10-25
Sista ansökningsdag 2017-11-24

Tilbake til ledige stillinger